THENDLI BHAJI MET CASHEWNOTEN
Thendli is een groente uit Azie. Het smaakt naar courgette maar het is kleiner.
2 eetlepels olie
50 gram cashewnoten
3 - 4 fijngehakte teentjes knoflook
½ theelepel mosterdzaad
6 - 8 kerriebladeren
2 - 3 lomboks of verse groene pepers
225 gram thendli of courgette in vrij kleine stukjes
zout naar smaak
2 theelepels kokos
¼ theelepel tarmeriek
Maak olie heet en bak de cashewnoten hierin lichtbruin. Haal ze eruit en fruit de knoflook lichtbruin. Voeg mosterdzaad, kerrieblad, en peper of lombok toe. Bak ½ minuut. Voeg de thendli met wat zout toe en roer goed. Strooi kokos, tarmeriek en de cashewnoten hierover. Maak de thendli gaar op een laag pitje in 10 - 12 minuten.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 12 - 15 minuten
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten