zondag 19 februari 2017

Garnalenkerrie (India)

GARNALENKERRIE

1 grote fijngehakte ui
50 gram geklaarde boter of 3 eetlepels olie
2,5 centimeter kaneelstok
6 groene kardamomen
6 kruidnagels
1 laurierblad
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel ketoembar
½ theelepel zout
1 paprika in stukjes van 1 centimeter
225 - 270 gram tomatenpuree uit blik
450 gram gepelde steurgarnalen
2 fijngehakte groene pepers
2 takjes fijngehakte vers korianderblad


Fruit de ui gaar in 3 - 4 minuten. Voeg kaneel, kardemom, kruidnagels en laurier toe. Bak 1 minuut en voeg knoflook en gember toe. Strooi vervolgens chili, ketoembar, komijn en zout. Bak ½ minuut. Voeg tomaat en paprika toe en breng aan de kook. Voeg garnalen toe, dek af en breng weer aan de kook. Laat 10 - 15 minuten doorkoken. Voeg korianderblad en peper toe en dien op met witte rijst.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gebied : India
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: