zondag 19 februari 2017

Garam Masala (India)

GARAM MASALA

Garam masala is het specifieke kruidenmengsel in de Indiase keuken. Onmisbaar is wellicht een beter woord, want zoveel recepten er van macaroni zijn, zoveel zijn er van garam masala. Van moeder op dochter: elk gezin het zijne … En het ene nog pittiger en aromatischer dan het andere.

2 theelepel kardemomzaad
5 theelepels korianderzaad
1 theelepel komijn
2 theelepels kruidnagelen
6 eetlepels zwarte peperkorrels


Verwarm de oven 5 minuten voor bij een temperatuur van 200°C (stand 4).
Verspreid over een bakblik alle ingrediënten in een dunne laag, draai de oven hoger tot stand 6 en laat de specerijen ca. 10 minuten bij deze hoge temperatuur bakken.
Laat ze vervolgens afkoelen en vermaal alles met elkaar in een vijzel met mortier of in een elektrische mixer.
Tip: In een gesloten pot blijft garam masala 4 - 6 maanden goed.

4 personen

land : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: