GARAM MASALA
Garam masala is het specifieke kruidenmengsel in de Indiase keuken. Onmisbaar is wellicht een beter woord, want zoveel recepten er van macaroni zijn, zoveel zijn er van garam masala. Van moeder op dochter: elk gezin het zijne … En het ene nog pittiger en aromatischer dan het andere.
2 theelepel kardemomzaad
5 theelepels korianderzaad
1 theelepel komijn
2 theelepels kruidnagelen
6 eetlepels zwarte peperkorrels
Verwarm de oven 5 minuten voor bij een temperatuur van 200°C (stand 4).
Verspreid over een bakblik alle ingrediënten in een dunne laag, draai de oven hoger tot stand 6 en laat de specerijen ca. 10 minuten bij deze hoge temperatuur bakken.
Laat ze vervolgens afkoelen en vermaal alles met elkaar in een vijzel met mortier of in een elektrische mixer.
Tip: In een gesloten pot blijft garam masala 4 - 6 maanden goed.
4 personen
land : India
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan
zondag 19 februari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten