zondag 19 februari 2017

Mango-gemberchutney (India)

MANGO-GEMBERCHUTNEY

300 gram zeer rijpe mango’s
150 gram gember (potje)
4 eetlepels gembersap
4 eetlepels citroensap
½ liter wijnazijn
400 gram suiker
3 eetlepels scherpe kerrie
1 theelepel zout
snufje nootmuskaat


Schil de mango’s, die echt rijp moeten zijn: sappig, zacht en geurig. Snijd het vruchtvlees rond de pitten af en hak het fijn.
Hak daarna de gember fijn.
Pureer mango en gember tot een moes. Roer er het gember- en citroensap door.
Verwarm in een pannetje de azijn, voeg suiker toe en kook dit op een zacht vuur in tot een stroperige massa.
Roer deze stroop door het fruit, voeg kerrie, zout en nootmuskaat toe en maak eventueel op smaak af met nog wat zout.
Lekker bij gierst en zilvervliesrijst en als dipsaus.

4 personen

land : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: