zondag 19 februari 2017

Goan Kerrie (India)

GOAN KERRIE

50 gram geklaarde boter of 3 eetlepels olie
1 grote fijngesnipperde ui
1 laurierblad
2,5 centimeter kaneel
5 groene kardamomen
6 kruidnagels
1,5 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel gemberpoeder
8 kerriebladeren
450 gram varkensfricandeau in dobbelsteentjes
1 eetlepel tamarindepulp
1,5 deciliter yoghurt
¼ theelepel tarmeriekpoeder (kurkuma)
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel ketoembar
½ theelepel suiker
1 eetlepel kokos
zout naar smaak
1,5 deciliter water
2 takjes verse gemalen korianderblaadjes
2 fijngehakte groene pepers


Maak olie heet en fruit de ui goudbruin. Voeg laurier, kaneel, kardemom, kruidnagels, gember, knoflook en kerrieblad toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg het vlees toe en schroei 5 - 7 minuten tot het vlees droog staat. Voeg tamarinde, tarmeriek, yoghurt, peper, komijn, ketoembar, suiker, kokos en zout naar smaak toe. Goed doorroeren, toedekken en 20 - 30 minuten stoven. Voeg zonodig water toe. Voeg koriander en peper toe. Dek toe en stoof het vlees gaar in 20 tot 25 minuten. De jus moet glad zijn. Geef er witte rijst bij.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: