zondag 19 februari 2017

Khageea (India)

KHAGEEA (GEKRUID ROEREI)

1 fijngesnipperde ui
2 eetlepels olie
½ theelepel chilipoeder
¼ theelepel tarmeriekpoeder (kurkuma)
1 groene peper, fijngehakt
2 takjes verse fijngehakte korianderblaadjes
2 verse fijngesneden tomaten
zout naar smaak
1 eetlepel water
4 goed geklopte eieren


Fruit de ui 2 minuten in olie. Voeg specerijen, groene peper en koriander toe, sauteer 1 minuut. Voeg de tomaten toe, het zout en het water. Daarna de opgeklopte eieren. Afdekken en op laag pitje 6 - 7 minuten koken. Ei op zacht pitje doorroeren. Het moet er echt als roereieren uitzien.
Opdienen met pannenkoekjes op elk tijdstip van de dag, dus ook als ontbijt.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 6 / 10 minuten

gebied : India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: