zondag 19 februari 2017

Matar Panir (India)

MATAR PANIR

2 uien
2 tenen knoflook
2 - 3 tomaten
100 gram ghee
400 gram panir
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel zout
½ theelepel kurkuma
400 gram fijne doperwtjes (diepvries)
2 deciliter wei van panir


Schil de uien en knoflook en hak beide fijn.
Was de tomaten en hak ze ongeschild in kleine stukjes.
Smelt de ghee in een braadpan of wok, voeg de panir in blokjes toe en bak deze snel aan alle kanten bruin op matig vuur. Schep ze vervolgens uit de pan en laat ze op keukenpapier in een vergiet uitlekken.
Fruit in het bakvet van de panir ui en knoflook goudgeel, maar niet bruin.
Voeg de specerijen toe en het zout en bak al roerend voorzichtig nog 3 minuten.
Doe de doperwtjes en de tomaat erbij en roer ze goed door de kruidige uienmassa heen.
Voeg de gebakken panir toe met de wei en verwarm de inhoud van de pan onder af en toe roeren. Voorzichtig, anders gaat de tere panir stuk.
Direct en zo warm mogelijk serveren.

5 - 6 personen

land : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: