zondag 19 februari 2017

Chapati's (India)

CHAPATI’S (INDIAAS VOLKORENBROOD)

Deze broden worden in India met name gegeten bij allerhande curries en groentegerechten. Ze zijn niet moeilijk te bereiden en smaken heerlijk bij vele Indiase schotels.

225 gram volkorenmeel
¾ - 1 kop water
2 eetlepels maïs- of sojaolie
1 afgestreken theelepel zout
olie om in te vetten


Vermeng in een kom het meel, water, olie en zout. Voeg zoveel water toe, dat u een stevig deeg krijgt.
Verdeel het deeg in gelijke porties en draai hiervan balletjes ter grootte van een flinke mandarijn.
Kneed deze balletjes goed met uw handen, gedoopt in bloem.
Rol ze uit tot een cirkel van circa 20 centimeter doorsnede op een met bloem bestoven werkvlak (aanrecht, grote plank).
Verwarm intussen een gietijzeren (koeken)pan, vet die iets in en leg de chapati’s in de pan.
Bak ze in circa 1 minuut tot de bovenkant begint te bubbelen. Druk er licht op met een spatel om dit proces te bevorderen.

4 personen

land : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan

Geen opmerkingen: