KIP IN ZWARTE-BONENSAUS
¼ liter arachideolie om te frituren
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
10 kleine champignons, gehalveerd
½ rode paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en kleingesneden
½ groene paprika, van zaad en zaadlijsten ontdaan en kleingesneden
4 voorjaarsuitjes, fijngehakt
2 worteltjes, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels gedroogde zwarte bonen, gewassen
1 centimeter verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
¼ liter Chinese groentebouillon
1 eetlepel lichte sojasaus
2 eetlepels maïzenamengsel (van 1 eetlepel maïzena)
Verhit in een wok de olie tot het rookpunt en frituur hierin de goed drooggedepte blokjes kip 2 minuten. Schep de blokjes met een schuimspaan uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schenk bijna alle olie uit de wok.
Roerbak de champignons 1 minuut in de achtergebleven olie. Voeg de paprika’s, de voorjaarsuitjes en de worteltjes toe en roerbak ze 3 minuten. Wrijf in een kom de zwarte bonen fijn met de gemberwortel, het knoflook en de rijstwijn of droge sherry. Roer het mengsel door de inhoud van de wok en roer er daarna de bouillon en de sojasaus door. Laat het mengsel 2 minuten koken. Roer er het maïzenamengsel door en laat de saus voortdurend roerend binden. Schep de blokjes kip door de saus en laat ze door en door heet worden.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Chinees koken (Het culinaire boek) / Jasper Spencer-Smith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten