KARPER VAN DE GELE RIVIER
1 karper van 1 kilogram, schoongemaakt en ontschubd
2 theelepels zeezout
2 eetlepels bloem
2 eetlepels maïzena
½ liter arachideolie om te frituren
SAUS
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels bruine suiker
4 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel donkere sojasaus
2 eetlepels rijstwijn of droge sherry
Maak aan beide zijden van de vis diagonaalsgewijs 3 insnijdingen en haaks daarop nog 3 insnijdingen. Bestrooi de binnen- en de buitenkant van de karper met zout. Vermeng in een kom de bloem en de maïzena en roer er 5 – 6 eetlepels water door tot een vrij dun beslag is ontstaan. Schenk het beslag over de vis en strijk het uit tot een gelijkmatig laagje. Laat het overtollige beslag van de vis druipen. Verhit de olie in een wok, dompel er de karper in en frituur deze 10 minuten tot hij gelijkmatig lichtbruin is. Neem de vis uit de wok en laat hem uitlekken op keukenpapier.
Leg de vis op een voorverwarmde serveerschaal en houd hem warm. Bewaar de olie. Maak de saus. Verhit 2 eetlepels van de olie in een pannetje. Vermeng in een kommetje de maïzena, de suiker, de azijn, de sojasaus, de rijstwijn of sherry en 6 eetlepels water. Schenk het mengsel in het pannetje en laat het voortdurend roerend boven een matige hittebron tot een gebonden saus koken. Schenk de saus over de vis.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : Chinees koken (Het culinaire boek) / Jasper Spencer-Smith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten