HUA – CHIAO – YEN (GEROOSTERD PEPER EN ZOUT)
5 eetlepels zout
1 eetlepel hele Sichuan peperkorrels
½ theelepel hele zwarte peperkorrels
Zet een zware 12- of 15-centimeter braadpan op een heet vuur en doe daar alle zoet en peperkorrels in. Verminder de hitte en bak het mengsel onder constant roeren tot het lichtbruin wordt. Laat het niet verbranden. Plet nu het mengsel fijn met vijzel en stamper of doe alle zout en korrels in een fijn geweven doek en verbrijzel de inhoud met een deegroller. Zeef het nu ontstane mengsel door een fijne zeef en vang het zeefsel op in een kom. Hierin kan de gast dan zijn stukjes Sichuan eend dopen of zijn gefrituurde garnaal met Phoenixstraat.
Voor ¼ kop.
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : specerijenmengsel
bron : In de Chinese keuken (Uit eten in de wereld) / Emily Hahn
zondag 3 november 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten