zondag 3 november 2024

Kwartels van de barbecue (Kanton, China)

KWARTELS VAN DE BARBECUE

De herfst is in Zuid-China en Hongkong het seizoen van de rijstvogels. Deze vogeltjes worden met netten gevangen in de rijstvelden en dan simpelweg met een pittige saus bestreken en aan pennen op de barbecue geroosterd. In Europa en Amerika zijn kwartels een uitstekend alternatief. Ze zijn makkelijk klaar te maken en ook koud verrukkelijk, dus heerlijk voor bij een picknick. Serveert u ze warm, dan zijn Kruidig gestoofde aubergines er lekker bij.

4 kwartels van 100 gram
1 eetlepel zout

SAUS
3 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel Shaoxing-rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel lichte sojasaus
2 theelepels sesamolie
½ theelepel zout
½ theelepel vers gemalen witte peper


Gebruikt u diepvrieskwartels, laat deze dan helemaal ontdooien. Warm de oven voor op 240°C. Dep de kwartels droog met keukenpapier en wrijf er aan de binnen- en buitenkant wat zout over.
Meng de ingrediënten voor de saus in een kommetje. Wrijf de kwartels aan de binnen- en buitenkant in met deze saus. Doe ze in een kleine braadslede en zet ze 5 minuten in de oven. Zet de oven op 180°C en braad de vogels nog 20 minuten. Zet de oven uit en laat de kwartels nog 5 minuten staan. Haal ze uit de oven en laat ze nog 10 minuten staan voordat u ze serveert.
Serveer de kwartels heel of hak ze in Chinese stijl met een zwaar (hak)mes in 4 à 6 stukken. Schik op een warme schaal en serveer.

4 personen

gebied : Kanton, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De vele smaken van de Chinese keuken / Ken Hom

Geen opmerkingen: