KALKOEN SICHUAN
200 gram kalkoenschnitzels
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel maïszetmeel
1 rode paprika
100 gram taugé
½ verse Spaanse peper
15 gram pompoenpitten
3 eetlepels zonnebloemolie
De kalkoenschnitzels in smalle reepjes snijden. Het maïszetmeel door de sojasaus roeren en de reepjes vlees hierin minstens ½ uur laten marineren.
De zaadlijsten uit de paprika verwijderen. De paprika in smalle reepjes snijden. De taugé laten uitlekken. De pitjes uit de Spaanse peper verwijderen, dan in dunne ringetjes snijden.
De pompoenpitten zonder vet roosteren in een koekenpan. In de koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en hierin de stukjes vlees roerbakken. Uit de pan nemen.
De groenten fruiten in de rest van de olie. Het vlees toevoegen, op smaak brengen met sojasaus en de pompoenpitten erover strooien.
Serveren met rijst.
2 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 60 minuten
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Gevogelte (Eenvoudig en lekker) / Elisabeth Meyer zu Stieghorst
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten