WAFELS
250 gram bloem
15 gram gist
4 eierdooiers
125 gram gesmolten boter
4 eiwitten
zout
3 deciliter lauwe melk
Zeef de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en leg daarin de met lauwe melk aangemaakte verkruimelde gist. Voeg de losgeroerde eierdooiers toe, de gesmolten en wat afgekoelde boter, de melk en wat zout, doe dit afwisselend en geleidelijk, en werk alles goed door elkaar tot een dik vloeibaar beslag. Spatel er ten slotte de stijfgeslagen eiwitten door. Laat dit beslag onder een vochtige doek op een lauwwarme plaats rijzen tot het verdubbeld is (1½ uur). Vet het wafelijzer één keer in met wat gesmolten boter (de volgende keren hoeft dat niet meer), giet er wat van het beslag in en bak de wafels boven heet vuur, 2 minuten bakken aan elke kant.
Men kan nu in de hete wafels wat boter laten smelten en er poedersuiker op strooien, men kan er jam op strijken, of er slagroom bij geven.
4 personen
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : gebak
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten