BOTERMELK MET ROZIJNEN
Wat wij karnemelk noemen heet in Vlaanderen botermelk – en vooral in West-Vlaanderen krijgt men bij de boeren nog de echte, die overgebleven is van het boterkarnen.
1½ liter karnemelk
35 gram bloem
50 gram rozijnen
1 ei
35 gram suiker
Laat de rozijnen een uurtje weken en droog ze goed af. Roer de karnemelk door de bloem, voeg de rozijnen toe en zet dit op een zacht vuurtje. Onder voortdurend roeren aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken, een minuut of tien. Splits het ei, roer de dooier los met de suiker en roer dit van het vuur af door de warme pap. Klop het eiwit stijf in een kom en giet de pap er steeds roerend op. ’s Winters eet men dit warm, ’s zomers koud.
4 personen
gebied : West-Vlaanderen, België
gerechtsoort : nagerecht
bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten