vrijdag 19 juli 2024

Appelepap (Limburg, België)

APPELEPAP

Een stevig boerentoetje uit Belgisch Limburg, vooral erg geliefd in de eerste kille herfstdagen, als de goede goudrenetten geplukt zijn.

4 goudrenetten
4 eetlepels lichtbruine suiker
kaneel
2 theelepels anijszaadjes
1 liter karnemelk
50 gram bloembruine suiker
boter


Schil de appelen, snijd ze in schijfjes en laat die zacht koken met de suiker, kaneel en de fijngestampte anijszaadjes. Roer de karnemelk door de bloem en breng dit al roerend aan de kook. Laat het, ook steeds roerend, tien minuten zachtjes doorkoken en roer de appelen erdoor. Schep de pan in diepe borden, leg er een klontje boter bovenop en strooi er bruine suiker over.

4 personen

gebied : Limburg, België
gerechtsoort : nagerecht

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: