vrijdag 19 juli 2024

Appelsienen met platte kaas (Vlaanderen, België)

APPELSIENEN MET PLATTE KAAS

4 sinaasappelen
250 gram (room)kwark
1 ei
100 à 150 gram suiker
sinaasappellikeur


Snijd een vrij ruim kapje af van de sinaasappelen, zodat ze kunnen worden uitgeperst. Roer de kwark los met de losgeroerde eidooier, de suiker en een scheutje likeur (proeven of de gewenste zoetheid is bereikt). Klop het eiwit stijf en schep dit er voorzichtig door. Vul de sinaasappelschillen met dit mengsel en stop er hier en daar een klein stukje sinaasappel tussen dat uit de afgesneden kapjes is gehaald. Snijd van deze kapjes ook enkele zeer dunne reepjes schil zonder wit, laat die even in zachtjes kokend water met suiker pocheren en leg op elke sinaasappel kruislings twee schilreepjes.

4 personen

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : nagerecht

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: