vrijdag 19 juli 2024

Aardbeienroom (Hoogstraten, Antwerpen, België)

AARDBEIENROOM

Dit recept is afkomstig uit de buurt van Hoogstraten, waar veel uitstekende aardbeien worden gekweekt en men de aardbei alle eer bewijst, ook in de restaurants.

500 gram aardbeien
crème de cassis of sinaasappellikeur
100 gram roomkwark
2 eieren
geraspte schil van ½ citroen
2 theelepels citroensap
suiker naar smaak
melk
oblies of wafels


Houd enkele aardbeien apart, snijd die in tweeën en zet ze weg, bedruppeld met crème de cassis of sinaasappellikeur. Pureer de rest van de aardbeien. Splits de eieren en roer de kwark los met de dooiers, citroenrasp, citroensap, suiker, de aardbeienpuree en zoveel melk als nodig is om een soepele romige massa te krijgen. Klop de eiwitten stijf en schep die er voorzichtig door. Zet dit enkele uren in de koelkast. Schep de room in glazen of glazen schaaltjes en garneer met de in likeur gemarineerde stukjes aardbei. Zet er een oblie of wafel in.

4 personen

gebied : Hoogstraten, Antwerpen, België
gerechtsoort : nagerecht

bron : De echte Vlaamse keuken / Wina Born

Geen opmerkingen: