donderdag 4 juli 2024

Spaghetti

SPAGHETTI

300 gram spaghetti

Breng een grote (pasta)pan met ruim water aan de kook. Gebruik minimaal 1 liter water per 100 gram pasta. Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig.
Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 eetlepel). Als je pasta kookt in vrij zout water, heb je na het koken nog maar weinig tot geen zout nodig om het gerecht op smaak te brengen. Doe de spaghetti in het kokende water.
Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat. Zo voorkom je dat de spaghetti in bosjes aan elkaar blijft plakken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking ‘al dente’ (Italiaans voor ‘beetgaar’). Je kunt gedurende de kooktijd af en toe proeven om te controleren hoe gaar de pasta is.
Giet de spaghetti af. Het is handig om wat van het kookvocht op te vangen. Dit kun je later eventueel weer toevoegen als het gerecht dat je met de spaghetti maakt nog wat vocht kan gebruiken.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : AllerHande juni 2013

Geen opmerkingen: