donderdag 4 juli 2024

Rabarbercompote met kruidnagel en kaneel

RABARBERCOMPOTE MET KRUIDNAGEL EN KANEEL

1 kilogram rabarber
1 deciliter rode wijn
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
zout
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel maïzena
200 gram suiker


Van rabarber lelijke uiteinden verwijderen (en draden eraf trekken). Wassen en in stukjes snijden. In pan doen: rabarber, wijn, kaneel, kruidnagelpoeder, zout en vanillesuiker. Rabarber in 10 minuten gaar koken. Maïzena met 1 eetlepel water glad roeren. Al roerende aan rabarbermengsel toevoegen tot gebonden compote ontstaat. Suiker erdoor roeren.

4 personen

voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Liesbeth Torringa van restaurant La Façade te Ede, in Tip juni 1990

Geen opmerkingen: