RABARBERCOMPOTE MET KRUIDNAGEL EN KANEEL
1 kilogram rabarber
1 deciliter rode wijn
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
zout
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel maïzena
200 gram suiker
Van rabarber lelijke uiteinden verwijderen (en draden eraf trekken). Wassen en in stukjes snijden. In pan doen: rabarber, wijn, kaneel, kruidnagelpoeder, zout en vanillesuiker. Rabarber in 10 minuten gaar koken. Maïzena met 1 eetlepel water glad roeren. Al roerende aan rabarbermengsel toevoegen tot gebonden compote ontstaat. Suiker erdoor roeren.
4 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Liesbeth Torringa van restaurant La Façade te Ede, in Tip juni 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten