donderdag 4 juli 2024

Foccaia (Ligurië, Italië)

FOCACCIA

1 pak broodmix voor wit brood
1 kopje olijfolie
klein handje (grof) zeezout
2 eetlepels gehakte gedroogde Italiaanse kruiden


Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking; gebruik olijfolie in plaats van boter. Druk het deeg na het rijzen in een rechthoekig bakblik. Druk met de duim holletjes in het deeg en vul deze met zout en kruiden. Laat in de vorm een uur narijzen onder een schone theedoek.
Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel het deeg met de rest van de olijfolie. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood 20 minuten. Controleer af en toe of het niet te donker wordt. Het brood is gaar als het een hol geluid geeft wanneer je er met een houten lepel op tikt.

6 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 1½ uur

gebied : Ligurië, Italië
gerechtsoort : brood

bron : Boodschappen juni 2009

Geen opmerkingen: