donderdag 4 juli 2024

Rozemarijn-knoflookmarinade

ROZEMARIJN-KNOFLOOKMARINADE

10 ongepelde teentjes knoflook
4 eetlepels + 1¼ deciliter olijfolie
3 eetlepels fijngesneden rozemarijn
4 eetlepels witte wijnazijn
peper


Oven voorverwarmen op 190 ºC. 10 Ongepelde teentjes knoflook in ovenschaal leggen en 4 eetlepels olijfolie erover schenken. Knoflook in midden van oven 20 minuten roosteren tot deze lichtbruin en zacht is. Tijdens roosteren knoflook 2 keer omscheppen. Knoflookmengsel laten afkoelen en gare knoflook daarna uit velletjes drukken. Knoflook in blender of keukenmachine pureren en knoflookolie (bakolie), nog 1¼ deciliter olijfolie, 3 eetlepels fijngesneden rozemarijn, 4 eetlepels witte wijnazijn en peper toevoegen en tot homogeen mengsel pureren.
Lekker bij kip, lams- rund- en varkensvlees. Kip en vlees hierin 2 uur marineren.
Deze marinade kunt u 5 dagen in de koelkast bewaren.

4 personen

voedingswaarde : 1800 kcal
bereidingstijd : 50 minuten

gerechtsoort : marinade

bron : Tip Culinair 1999/07 (juni 1999)

Geen opmerkingen: