donderdag 4 juli 2024

Oosterse gemberrub voor vlees (Verre Oosten)

OOSTERSE GEMBERRUB VOOR VLEES

4 eetlepels neutrale olie 3 tenen knoflook, fijngehakt
1 volle eetlepel verse gember, geraspt
1 rode peper zonder zaadjes, fijngehakt
1 volle eetlepel kerriepoeder (madras)
1 eetlepel limoensap
15 gram verse koriander, grofgehakt


Verwarm 2 eetlepels olie in een steelpan en fruit de knoflook met gember en rode peper tot het lekker gaat ruiken. Voeg de kerriepoeder toe en fruit nog 1 minuut. Doe dit mengsel in de keukenmachine. Voeg limoensap, koriander en de rest van de olie toe. Meng alles tot een fijne rub.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : specerijenmengsel

bron : Dirk juni 2018

Geen opmerkingen: