donderdag 4 juli 2024

Knoflook-citroenrub voor vis

KNOFLOOK-CITROENRUB VOOR VIS

1 citroen
4 eetlepels olijfolie
6 tenen knoflook, fijngehakt
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels gemalen koriander
1 eetlepel verse tijmblaadjes


Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en roer de knoflook erdoor. Fruit de knoflook heel zachtjes in 2 – 3 minuten gaar, laat de knoflook niet bruin worden. Roer de komijn en koriander erdoor en fruit nog 1 minuut tot het lekker gaat ruiken.
Doe dit mengsel in de vijzel of keukenmachine. Voeg citroenrasp en tijm toe en wrijf alles met de stamper tot een rulle puree. Maal er royaal zwarte peper boven en voeg 1 – 2 eetlepels citroensap en de rest van de olijfolie toe. Meng alles met de stamper tot een lekkere rub.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : specerijenmengsel

bron : Dirk juni 2018

Geen opmerkingen: