donderdag 4 juli 2024

Marinade voor saté

MARINADE VOOR SATÉ

1 stengel sereh (citroengras)
2 tenen knoflook
2 centimeter verse gember, geschild
1 citroen, schoongeboend
1½ eetlepel donkere basterdsuiker
½ eetlepel sambal oelek
3 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel sesamolie


Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad, snijd de stengel in 3 stukken en doe samen met de knoflook, gember en eventueel zout in een vijzel. Stamp flink tot alles fijn is. Hierdoor komen de geuren en smaken goed vrij.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart.
Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
Meng de sojasaus, olie en 2 eetlepels citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid en voor mals vlees of vis. De marinade is nu klaar.

4 personen

voedingswaarde : 70 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : saus

bron : AllerHande juni 2013

Geen opmerkingen: