woensdag 30 september 2020

Polenta con Funghi (Toscane, Italië)

POLENTA CON FUNGHI (POLENTA MET PADDENSTOELEN)

SAUS
500 gram (wilde) paddenstoelen
1 ui
25 gram boter of margarine
1 teentje knoflook
½ deciliter droge witte wijn
zout
peper

POLENTA
1 liter melk
300 gram instant polenta
25 gram boter of margarine
100 gram Parmezaanse kaas


Saus: Paddenstoelen schoonvegen. Grote exemplaren in stukken snijden. Ui snipperen. In een koekenpan 25 gram boter verhitten. Paddenstoelen en ui 5 minuten bakken. Knoflook erboven uitpersen. Witte wijn en 1 deciliter water toevoegen. Aan de kook brengen. 5 Minuten laten indampen.
Polenta: Melk aan de kook brengen. Al roerende met een houten lepel polenta toevoegen. Blijven roeren tot het lobbig wordt. 25 Gram boter en Parmezaanse kaas erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Polenta in diepe borden scheppen. Paddenstoelen erover verdelen.

6 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair september 1992

Geen opmerkingen: