woensdag 30 september 2020

Loempia met ei en taugé

LOEMPIA MET EI EN TAUGÉ

5 eieren
100 gram pannenkoekmix
3 eetlepels boter of margarine
2 eetlepels melk
zout
peper
frituurvet
2 kopjes taugé


In kopje 1 ei loskloppen. In kom flensjesbeslag maken met pannenkoekmix, 2 deciliter water en ¼ deel van ei volgens gebruiksaanwijzing op pak. In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. ¼ Deel van beslag over panbodem laten uitvloeien. Bakken tot bovenkant droog is. Keren en bakken tot onderkant goudbruin is. Op bord laten glijden. Op zelfde manier nog 3 flensjes bakken, telkens klontje boter toevoegen. In kom 4 eieren loskloppen met melk, zout en peper. In steelpan 1 eetlepel boter smelten. Eiermengsel toevoegen en op zacht vuur laten stollen. Met houten lepel af en toe van bodem los schrapen. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Frituurvet verhitten tot 175°C. Intussen flensjes uitspreiden. Eiermengsel en taugé erover verdelen. Bestrooien met zout en peper. Flensjes dubbelvouwen. Randen vastplakken met rest van losgeklopt ei. Loempia’s in 3 minuten goudbruin frituren.

4 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip september 1979

Geen opmerkingen: