woensdag 30 september 2020

Gemengde salade met gegratineerde geitenkaas (Middelandse zeegebied)

GEMENGDE SALADE MET GEGRATINEERDE GEITENKAAS

4 halve perziken (blik)
1 theelepel (dragon)mosterd
2 eetlepels azijn
½ theelepel suiker
zout
peper
5 eetlepels olie
1 eetlepel vloeibare honing
1 zakje gemengde sla à 200 gram
1 bakje tuinkers
4 plakjes Chèvre de Bellay à 1 centimeter dik (zachte geitenkaas zonder korst)


Perziken in dunne partjes snijden. In kommetje mosterd, azijn, suiker, zout en peper door elkaar kloppen. Al kloppend olie toevoegen. Blijven kloppen tot sausje gebonden is. In kopje honing doen. 1 Eetlepel van sausje toevoegen enn erdoor kloppen.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Sausje zonder honing nogmaals doorkloppen. In kom gemengde sla en sausje door elkaar scheppen. Over vier bordjes verdelen. Perzik erop rangschikken. Tuinkers erboven van bedje knippen. Plakjes kaas op (ovenvast) bord leggen. Vlak onder grill 1 minuut grillen, zodat kaas iets gekleurd maar nog niet gesmolten is. Met pannenkoekmes plakjes van bord nemen en midden op sla leggen. Sausje met honing nogmaals doorkloppen en over kaas sprenkelen.
Direct serveren met geroosterd brood.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande september 1992

Geen opmerkingen: