woensdag 30 september 2020

Panini con Funghi Crudi (Bologna, Emilia-Romagna, Italië)

PANINI CON FUNGHI CRUDI (BROODJE MET PADDESTOELEN EN GORGONZOLA)

250 gram kastanjechampignons
250 gram oesterzwammen
6 eetlepels olijfolie
sap van 1 citroen
zout
peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 teentje knoflook
4 panini (broodjes)
150 gram gorgonzola, in stukjes


Grote paddenstoelen in reepjes snijden. Olie, citroensap, zout, peper, peterselie en uitgeperste knoflook tot marinade kloppen. Door paddenstoelen scheppen en afgedekt 30 minuten in koelkast zetten. Broodjes beleggen met helft van kaas, salade en rest van kaas.
Idee: Bestrooi de salade met Parmezaanse kaas of voeg stukjes ansjovis aan de marinade toe.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 10 / 30 minuten

gebied : Bologna, Emilia-Romagna, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair september 1993

Geen opmerkingen: