woensdag 30 september 2020

Courgettes met vegetarische kebab

COURGETTES GEVULD MET VEGETARISCHE KEBAB

1 courgette
2 eetlepels (olijf)olie
50 gram rozijnen
2 deciliter sinaasappelsap
5 vegetarische kebabs
1 theelepel kruidenbouillonpoeder
2 eetlepels geraspte oude kaas
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes


Oven voorverwarmen op 200°C. Courgette wassen en in lengte halveren. Courgettehelften tot op ½ centimeter van wand uithollen. Helft van vruchtvlees heel fijn snijden (andere helft wordt niet gebruikt). In koekenpan olie verhitten. Fijngesneden courgette met rozijnen al omscheppend 1 minuut bakken. 1 Deciliter sinaasappelsap toevoegen en op hoog vuur al omscheppend vocht laten verdampen. Intussen in kom kebabs met vork rul maken. Courgette-rozijnenmengsel erdoor scheppen. Courgettehelften opvullen met kebab-mengsel. Gevulde courgettes naast elkaar in ovenschaal zetten. Bouillonpoeder door rest van sinaasappelsap roeren en dit op bodem van schaal schenken. Geraspte kaas en sesamzaadjes over gevulde courgettes strooien. In midden van oven courgettes in 20 minuten bruin en gaar bakken.
Serveren met wilde en witte rijst.

2 personen

voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande september 1992

Geen opmerkingen: