zondag 3 mei 2020

Tomatenrisotto

TOMATENRISOTTO

220 milliliter tomatensap
1 liter groentebouillon
1 middelgrote ui
2 eetlepels olijfolie
1 uitgeperst teentje knoflook
350 gram risottorijst
4 tomaten
6 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
3 eetlepels verse basilicum, plus enkele takjes voor de garnering
peper
zout


Verhit het tomatensap en de bouillon in een ruime pan en laat zachtjes doorkoken. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een andere ruime pan en bak de ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn. Roer de rijst door de olie en voeg dan een soeplepel van de hete bouillon toe. Laat het zachtjes doorkoken op laag vuur onder voortdurend roeren, tot de vloeistof geabsorbeerd is. Ga zo door totdat alle bouillon op een beetje na toegevoegd is (dit zal ongeveer 20 minuten duren). Snijd de tomaten in blokjes en de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze met het basilicum en de overgebleven bouillon toe. Kook dit onder af en toe roeren tot de vloeistof opgenomen en de rijst gaar is. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer de risotto heet, gegarneerd met verse basilicum.
Lekker met een groenteburger.

4 personen

voedingswaarde : 487 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: