zondag 3 mei 2020

Mediterrane rijstsalade (Middellandse zeegebied)

MEDITERRANE RIJSTSALADE

250 gram droogkokende rijst
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
200 gram zwarte olijven zonder pit
1 blik artisjokharten (400 gram)
250 gram feta
4 hardgekookte eieren

SAUS
1 bosje basilicum
1 bosje peterselie
150 gram gepelde amandelen of hazelnoten
2 teentjes knoflook
1½ deciliter olijfolie, extra vergine
100 gram versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas
zout
versgemalen peper


Kook de rijst op de gebruikelijke manier gaar. Maak intussen de saus. Doe het blad van de basilicum en de peterselie, de amandelen of de hazelnoten en de knoflook in de foodprocessor en laat kort draaien. Voeg de olie en de kaas toe, laat nogmaals kort draaien en breng de saus op smaak met wat zout en peper. Doe de nog warme rijst in een kom en schep er de saus door. Snijd de paprika’s zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Halveer de olijven. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in kwarten. Verkruimel de feta grof. Houd wat olijven en artisjokharten achter voor de garnering en schep de rest met de paprika en de feta door de rijst. Laat de salade minstens 1 uur afgedekt rusten, schep goed door en breng desgewenst verder op smaak. Garneer met partjes hardgekookt ei en de achtergehouden olijven en artisjokharten.

12 personen

voedingswaarde : 414 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: