zondag 3 mei 2020

Kalkoensalade

KALKOENSALADE

600 gram gebraden kalkoenrollade in plakken van 1 centimeter dik
3 theelepels paprikapoeder
1 theelepel garam masala of kerrie
24 gedroogde en gewelde abrikozen
4 vleestomaten
4 eetlepels zilveruitjes
4 bosuitjes
1 blik kikkererwten of witte boontjes (800 gram)
zout
½ liter yoghurt
6 eetlepels olijfolie
1 flinke theelepel kerrie
2 eetlepels citroensap
2 theelepels honing


Snijd de kalkoenrollade in blokjes. Doe ze in een grote kom en bestrooi ze met het paprikapoeder en de garam masala of de kerrie. Schep goed door, zodat ze rondom met de kruiden zijn bedekt. Knip de abrikozen in stukjes. Dompel de ingekruiste tomaten een paar tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de uitgelekte zilveruitjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en houd het lichtgekleurde en het donkergroene deel apart. Laat de kikkererwten op de boontjes uitlekken.
Schep de kalkoenblokjes, de abrikozen, de tomaat, de zilveruitjes, het lichtgekleurde deel van de bosui en de kikkererwten of de boontjes in een grote kom door elkaar. Breng de salade op smaak met wat zout. Laat de salade afgedekt minstens 1 uur rusten, schep voor het serveren nogmaals goed door, breng zonodig verder op smaak en bestrooi met het groen van de bosui. Roer voor de saus de yoghurt, de olie, de kerrie, het citroensap en de honing door elkaar. Breng op smaak met wat zout. Serveer de saus apart bij de salade.

8 personen

voedingswaarde : 412 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: