zondag 3 mei 2020

Pasta uit de pan

PASTA UIT DE PAN

4 lenteuien
1 stukje verse gemberwortel
750 gram witte asperges
1 bosje bieslook
olijfolie
350 gram reignette (een soort brede pasta met karteltjes) of tagliatelle
zout
geraspte Pecorino
versgemalen peper


Pel de uien en snijd ze in stukjes, rasp de gember of snijd deze in heel kleine stukjes. Verwijder de harde uiteinden van de asperges en schil ze. Snijd de stelen van de asperges in schuine stukjes en snijd de toppen in tweeën. Kook de stelen 15 minuten en de toppen 5 minuten. Snijd het bieslook klein. Verhit 4 eetlepels olie in een grote antiaanbakpan, voeg de uien toe en laat ze met 3 eetlepels water sudderen totdat het water verdampt is. Giet de asperges af en voeg ze samen met de gember toe als de uien verkleuren. Bak ze nog 5 - 10 minuten mee tot ze gaar zijn. Kook ondertussen de pasta gaar in kokend water met zout, giet af en meng in een grote pan met de groenten. Voeg ook het bieslook toe. Roer het geheel voorzichtig door, terwijl je de pan nog even op het vuur laat staan. Voeg de geraspte kaas toe. Voeg zout en peper naar smaak toe.

4 personen

voedingswaarde : 350 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: