zondag 3 mei 2020

Puntjes met krabmayonaise

PUNTJES MET KRABMAYONAISE

250 gram krab (blik of diepvries) of 250 gram fantasy-krabsticks
4 eieren
1/8 liter slagroom
4 eetlepels mayonaise
2 eetlepels fijngehakte dille, vers of uit de diepvries
zout
versgemalen peper
8 kleine harde puntjes
8 blaadjes sla
verse dille of peterselie om te garneren


Laat de krab ontdooien en verwijder zonodig de harde stukjes. Verkruimel de krab of de krabsticks grof. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze klein. Schep de eieren door de krab. Klop de slagroom met wat zout en peper bijna stijf en klop er de mayonaise door. Roer de dille door de saus en breng stevig op smaak met wat zout en peper. Schep de saus dor het krabmengsel.
Snijd een kapje van de broodjes en hol de broodjes iets uit. Schep de krabsalade nogmaals om en breng zonodig verder op smaak. Bekleed de uitgeholde broodjes met een blaadje sla en schep er de krabsalade in. Garneer met een plukje dille of peterselie.

8 personen

voedingswaarde : 284 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : brunchgerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: