zondag 3 mei 2020

Pastasalade met mosselen en prei

PASTASALADE MET MOSSELEN EN PREI

500 gram spiraaltjespasta, bij voorkeur in verschillende kleuren
500 gram gekookte mosselen (zonder schelpen gewogen)
500 gram prei
sap van 1 citroen
2 eetlepels mosterd
zout
versgemalen peper
1½ deciliter olijfolie, extra vergine


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in ruim water met wat zout, giet af, spoel af onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Laat de mosselen zonodig ontdooien (of kook 2 kilogram mosselen op de gebruikelijke manier en haal ze uit de schelpen). Snijd het lichtgekleurde deel van de prei in smalle ringetjes, was ze zorgvuldig en laat goed uitlekken. Roer voor de dressing het citroensap, de mosterd en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. klop er in een dun straaltje de olie door.
Schep de pasta, de mosselen en de prei in een kom door elkaar. Schep er de dressing door en laat de salade afgedekt minstens 1 uur rusten. Schep nogmaals goed door en breng desgewenst verder op smaak.

8 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : buffetgerecht

bron : Boodschappen mei 1999

Geen opmerkingen: