zondag 3 mei 2020

Roergebakken lamsfilet met lentegroenten

ROERGEBAKKEN LAMSFILET MET LENTEGROENTEN

8 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
400 gram lamsfilet, in plakjes van 3 millimeter dik
100 gram bospeen, in schuine stukjes van 2 centimeter
12 kleine sjalotjes, gepeld
100 gram kastanjechampignons
100 gram sugar snaps
2 deciliter vleesfond
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels basilicum, in reepjes


In wok in 4 eetlepels olie sjalotje en knoflook 2 minuten bakken. Vlees toevoegen, 3 minuten roerbakken en uit wok scheppen. In wok in 4 eetlepels olie bospeen, sjalotjes, champignons en sugar snaps 2 minuten roerbakken. Vleesfond toevoegen en aan de kook brengen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en door roerbakschotel roeren. Vlees toevoegen en 2 minuten meewarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erdoor roeren. Roerbakschotel over borden verdelen.
Lekker met pasta.

4 personen

voedingswaarde : 435 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: