PIKANTE ZOET-ZURE PRUIMENSAUS
5 gedroogde pruimen
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel gembersiroop
2 theelepels gedroogde chilipeper
zout
½ theelepel maïzena
Pruimen in 1½ deciliter lauw water 30 minuten laten wellen. Pruimen met weekvocht (met staafmixer of in keukenmachine) tot gladde saus pureren. Pruimensaus op laag vuur langzaam verwarmen. Op smaak brengen met limoensap, gembersiroop, chilipeper en zout. Maizena in 1 eetlepel heet water oplossen en glad roeren. Pruimensaus binden met maïzena en 1 minuut doorkoken. Saus laten afkoelen.
4 personen
voedingswaarde : 20 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 60 minuten
gerechtsoort : saus
bron : Tip Culinair mei 1998
zondag 3 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten