zondag 3 mei 2020

Pasta met kerstomaatjes en knoflookbroodkruimels

PASTA MET KERSTOMAATJES EN KNOFLOOKBROODKRUIMELS

300 gram penne of andere pasta
15 gram boter
2 eetlepels olijfolie
50 gram ciabattabroodkruimels
2 eetlepels verse oreganoblaadjes
1 uitgeperst teentje knoflook
½ rode ui
150 gram kerstomaten
1 eetlepel balsamicoazijn
peper
zout


Breng een ruime pan water met een beetje zout aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de boter en 1 eetlepel olie in een pan en voeg de broodkruimels, oregano en knoflook toe. Bak dit 3 - 4 minuten totdat de ingrediënten goudbruin en knapperig zijn. Haal de gekruide broodkruimels uit de pan en houd ze warm. Snijd de ui in dunne plakjes. Halveer de tomaatjes. Verhit de rest van de olie in de pan, voeg de ui toe en bak deze 4 - 5 minuten, onder af en toe roeren, totdat hij zacht is. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 3 minuten. Roer de balsamicoazijn erdoor. Laat de pasta uitlekken en roer het tomatenmengsel erdoorheen zodat de pasta bedekt is. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer met de broodkruimels eroverheen gestrooid.
Lekker met een lauwwarme salade van broccoli en gehakte olijven.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Sla! mei/juni 1998

Geen opmerkingen: