zaterdag 21 maart 2020

Vegaburger met friet van zoete aardappel

VEGABURGER MET FRIET VAN ZOETE AARDAPPEL

1 kilogram zoete aardappels, geschild
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
olijfolie
250 gram kastanjechampignons
200 gram oesterzwammen
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
½ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
50 gram paneermeel
1 ei, losgeklopt
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt


Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de aardappels in dikke frieten. Schep knoflookpoeder, paprikapoeder en een snuf zout erdoor. Besprenkel de frieten met olijfolie en schud ze even om. Verdeel de friet over de bakplaat en bak in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Schep elke 10 minuten even om. Veeg of borstel intussen de paddenstoelen schoon en hak ze in kleine stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, sjalotjes en knoflook 3 - 4 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Meng zout, peper, Italiaanse kruiden, paneermeel, ei en Parmezaanse kaas erdoor en vorm tot 4 stevige burgers. Voeg indien nodig wat extra paneermeel toe. Bak de burgers 15 - 18 minuten samen met de friet in de oven. Lekker op een broodje met sla, paprika, (knoflook)mayonaise of yoghurtsaus en een tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen maart 2020

Geen opmerkingen: