GEROERBAKTE BLOEMKOOL MET CASHEWNOTEN
1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
300 gram vleesreepjes of vegetarische reepjes, naturel
½ bloemkool, in stukjes
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel gembersiroop
1 rode peper, in dunne ringetjes
2 lente- / bosuitjes, in ringetjes
50 gram ongezouten cashewnoten, grof gehakt
300 gram mie
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui 5 minuten. Voeg de vleesreepjes en bloemkool toe en roerbak 5 minuten op een hoge stand. Voeg de ketjap, gembersiroop en 2 eetlepels water toe en roerbak een paar minuten langer, tot de bloemkool beetgaar is. Voeg de rode peper, bosui en cashewnoten toe en roerbak nog 2 minuten. Bereid intussen de mie en serveer bij de geroerbakte bloemkool.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten