zaterdag 21 maart 2020

Fusilli met tomaat, verse kruiden en parmezaan

FUSILLI MET TOMAAT, VERSE KRUIDEN EN PARMEZAAN

2 uien
1 teen knoflook
1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 gram)
2 eetlepels milde olijfolie
2 blikken gepelde tomaten (à 400 gram)
350 gram fusilli
50 gram roomboter
90 gram Parmigiano Reggiano-flakes


Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en blaadjes van de kruiden en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kruiden toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe, plet ze met een houten lepel in de pan en stoof in 25 minuten op laag vuur tot een dikke saus.
Kook ondertussen de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus met de boter en de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over de borden en serveer met de rest van de kaas.

4 personen

voedingswaarde : 610 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande 9 maart 2020

Geen opmerkingen: