zaterdag 21 maart 2020

Stroganoff uit de oven

STROGANOFF UIT DE OVEN

200 gram kastanjechampignons
250 gram champignons
200 gram oesterzwammen
olijfolie
2 rode uien, in smalle ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 rode paprika’s, zonder zaadjes, in repen
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
100 gram zilveruitjes, uitgelekt
2 augurken, in blokjes
1 bosje peterselie, fijngehakt
2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
100 milliliter groentebouillon
200 milliliter crème fraîche
2 sneetjes bruinbrood, zonder korst, verkruimeld
75 gram belegen kaas, geraspt


Borstel of veeg alle paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of in kwarten. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de uienringen, knoflook, paprika en tomatenpuree. Schep de paddenstoelen erbij en bak ze 3 - 4 minuten mee. Meng de zilveruitjes, augurken, de helft van de peterselie, paprikapoeder en bouillon erdoor. Verwarm de ovengrill. Meng de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en schep het gerecht in de ovenschaal. Meng de rest van de peterselie met het broodkruim en de kaas en bestrooi de stroganoff ermee. Gratineer lichtbruin onder de grill. Lekker met stokbrood, pasta of rijst.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen maart 2020

Geen opmerkingen: