zaterdag 21 maart 2020

Groene bowl van broccolirijst met sesamdressing

GROENE BOWL VAN BROCCOLIRIJST MET SESAMDRESSING

200 gram couscous
400 gram broccolirijst
50 gram pistachenoten
250 gram tuinerwten (diepvries)
2 groene paprika’s
4 eetlepels (olijf)olie
1 citroen (schoongeboend)
150 gram Griekse yoghurt 10%
2 eetlepels tahin
1 eetrijpe avocado
150 gram feta 50+
½ bakje munt (à 15 gram)


Doe de couscous en broccolirijst in een schaal en schenk er 250 milliliter kokend water over. Roer door en laat 10 minuten afgedekt staan.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 minuten. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof.
Kook de tuinerwten 5 minuten. Giet af. Verwijder ondertussen de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in repen. Meng de paprika met een ½ eetlepel olie. Verhit een grillpan en gril de paprika 5 minuten.
Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers een helft uit. Snijd de andere helft in 4 parten. Meng de yoghurt met de tahin, 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water tot een gladde saus. Voeg peper en eventueel zout toe.
Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in plakken uit de schil. Verkruimel de feta en snijd de munt fijn.
Roer de couscous met de broccolirijst los, meng met de munt, de rest van de olie en het citroenrasp en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe kommen en verdeel de tuinerwten, gegrilde paprika, avocado en feta erover. Bestrooi met de pistachenoten en besprenkel met de yoghurt-sesamdressing. Serveer met de citroenparten.

4 personen

voedingswaarde : 755 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande 9 maart 2020

Geen opmerkingen: