zaterdag 21 maart 2020

Romige pappardelle met garnalen

ROMIGE PAPPARDELLE MET GARNALEN

2 tenen knoflook
2 venkelknollen
30 gram roomboter
2 theelepels gedroogde dragon
450 gram rauwe ongepelde reuzengarnalen (diepvries, ontdooid)
1 citroen (schoongeboend)
185 gram Paturain Cuisine knoflook & fijne kruiden
200 gram spinazie
500 gram verse pappardelle all’uovo


Snijd de knoflook fijn. Snijd de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Bewaar het loof. Halveer de venkel en snijd in stukjes van 1 centimeter.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de venkel, knoflook, dragon, peper en eventueel zout 8 minuten op middelhoog vuur.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder met de punt van een scherp mesje het darmkanaal. Rasp de gele schil van de citroen. Halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.
Voeg de garnalen toe aan de venkel en bak 1 minuut mee. Voeg de Paturain Cuisine en het citroenrasp toe en roer door. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de pasta door de saus. Voeg wat kookvocht toe en breng op smaak met 1 eetlepel citroensap. Verdeel over 4 diepe borden en serveer met een partje citroen.

4 personen

voedingswaarde : 700 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande 9 maart 2020

Geen opmerkingen: