zaterdag 21 maart 2020

Ramensoep met peultjes en garnalen

RAMENSOEP MET PEULTJES EN GARNALEN

1 sjalot
2 centimeter verse gember
1 teen knoflook
1 bakje koriander (15 gram)
1 limoen
200 gram peultjes
270 gram Japanse ramennoedels
2 eetlepels (arachide)olie
1½ kippenbouillontablet
1 theelepel suiker
200 gram edamamebonen (diepvries)
225 gram rauwe & gepelde roze garnalen (diepvries)


Snipper de sjalot. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de knoflook en de koriander fijn. Halveer de limoen en pers de vrucht. Haal de puntjes en draden van de peultjes af.
Kook de noedels 4 minuten in kokend water. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit ondertussen de olie in een soeppan en bak hierin de sjalot en gember op middelhoog vuur 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Blus het sjalot-knoflookmengsel af met 1 liter water, voeg de bouillontabletten, het limoensap en de suiker toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de peultjes, bonen en garnalen toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep eerst de peultjes en de garnalen uit de soep en verdeel die over de kommen. Giet de bouillon erbij, breng op smaak met peper en serveer met koriander.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande 9 maart 2020

Geen opmerkingen: