woensdag 4 maart 2020

Roast Potatoes (Groot-Brittannië)

ROAST POTATOES (AARDAPPELEN UIT DE OVEN)

12 - 16 middelgrote aardappelen (1½ kilogram)
zout


Schil de aardappelen zeer dun en was ze. Zet de aardappelen in ruim koud water op en kook ze precies 10 minuten. Giet de aardappelen af. Laat ze op een vergiet uitlekken en afkoelen. Bestrooi de aardappelen met wat zout en leg ze, wanneer het vlees een kwartier in de oven ligt, in de ovenslee. Leg ze zo dat een deel van de boter of het vet dat van het vlees druipt, op de aardappelen terechtkomt. U dient de aardappelen ieder kwartier, wanneer het vlees bedropen wordt, te keren, zodat ze aan alle kanten een mooie goudbruine korst krijgen.
Neem de ovenslee, nadat het vlees van het rooster is genomen, uit de oven. Leg de aardappelen op een voorverwarmde schaal en houd ze warm.
Voeg aan de opgevangen boter of het vet 4 deciliter water (of nog liever lamsbouillon) toe. Plaats de ovenslee boven een warmtebron en breng alles onder voortdurend roeren (u weet wel: hierdoor lossen de aanbaksels van de bodem van de ovenslee gemakkelijk op) weer aan de kook. Laat de jus even flink doorkoken. Doen de jus op in een voorverwarmde sauskom.
Serveer bij Roast leg of lamb.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest

Geen opmerkingen: