woensdag 4 maart 2020

Hersö (Noord-Afrika)

HERSÖ (GRIESMEELSOEP)

Een wintersoep die kinderen vroeger ’s ochtends te eten kregen voor ze naar school gingen.

3 teentjes fijngehakte knoflook
200 gram griesmeel
1 snuifje paprikapoeder
1 snuifje komijn
1 snuifje saffraan
zout
peper
1 bosje verse koriander
1½ liter water
1 lepel olie


Verwarm de olie en fruit de knoflook op een heel laag vuur (om aanbranden te voorkomen).
Neem de pan van het vuur, doe er de kruiden (behalve de koriander) en water bij en breng aan de kook.
Strooi het griesmeel in de pan.
Voeg er op het laatste moment de fijngehakte verse koriander aan toe.
Heel warm opdienen met croutons.

6 personen

bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : soep

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan

Geen opmerkingen: