woensdag 4 maart 2020

Chanoeka Sfenj-beignets (Noord-Afrika)

CHANOEKA SFENJ-BEIGNETS

Chanoeka is het joodse feest van het licht, dat in december wordt gevierd. Het hele gezin zit dan om de negenarmige kandelaar geschaard, die elke avond opnieuw wordt aangestoken.

1 kilogram bloem
1 theelepel zout
30 gram bakkersgist
1 flinke theelepel anijskorrels


Los de gist op in een glas lauw water.
Vermeng in een kom alle ingrediënten met een glas lauw water en kneed het deeg langdurig om het heel luchtig, smeuïg en soepel te maken. (Voeg zonodig wat water toe.) Leg er een schone doek op en laat het deeg 3 à 4 uur rijzen.
Wrijf uw handen met olie in en vorm kleine balletjes van het deeg. Maak er in het midden een gat in en rek ze een beetje uit om ze de vorm van een ring te geven. Frituur de balletjes stuk voor stuk in hete olie.
Dien deze beignets warm op, bestrooid met poedersuiker, of geef er honing bij.

Voor 30 beignets.

voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 minuten / 3 à 4 uur / 35 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gebak

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan

Geen opmerkingen: