woensdag 4 maart 2020

Skordaliá (Griekenland)

SKORDALIÁ

½ kop olijfolie
5 - 6 teentjes knoflook
5 sneetjes brood zonder korsten
een beetje azijn
zout


Pel de knoflook en laat het voor ongeveer 5 uren in de azijn staan. Snipper de knoflook fijn en vermeng het met het brood, dat u van tevoren heeft geweekt en daarna goed hebt laten uitlekken. Doe er 2 - 3 eetlepels azijn bij en het zout. Klop het mengsel en voeg er beetje bij beetje de olie bij. Als het u te stijf toelijkt, maakt u het dunner met een beetje water. U serveert het gegarneerd met olijven of zoetzuur in een ondiep schaaltje.
Variatie 1: Voeg een halve kop gehakte walnoten toe.
Variatie 2: Vervang het brood voor 5 middelgrote gekookte (warme) aardappelen.

4 personen

voedingswaarde : 98 kcal p.p.

gebied : Griekenland
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Griekse keuken : 222 Recepten / Sofia Souli

Geen opmerkingen: